Is een studentenlening de enige mogelijkheid, of…?

De studenten worden opgescheept met een leningstelsel, waar aan het eind van hun studie een prijskaartje aan zal hangen. De gevolgen hiervan worden nu al zichtbaar in Amsterdam, waar minder aanmeldingen worden geteld voor het nieuwe studiejaar. Dit zou te maken hebben met de hogere huurprijzen in onze hoofdstad, en de daarom de keuze voor een stad die lagere huurlasten met zich meebrengt.
Zijn studenten eigenlijk afhankelijk van deze studentenlening? De mogelijkheid om via bijbaantjes extra geld te verdienen wordt ook ontmoedigt door het beleid dat de studiefinanciering tot een een beperkt aantal jaren toelaat, en de studie binnen die tijd dient te zijn afgerond. Het internet biedt echter ook zeer goede mogelijkheden.
Het internet is niet alleen ideaal om kennis op te doen; het is ook perfect om kennis te delen. Heb je bijvoorbeeld een hobby, waar je helemaal in op gaat, en dus ook erg veel van weet, dan kun je hiermee je voordeel doen.
Ben je goed in een bepaalde sport, dan kun je daarmee anderen helpen net zo goed te worden. Je kunt dit doen door het schrijven van een boek, waarin je de facetten beschrijft om de beste te worden.
Dit boek kun je dan aanbieden via het platform van Brave New Books, of in de vorm van een Ebook via je eigen website. Het inzetten van een website is ook belangrijk om de verkoop van je product te automatiseren. Wanneer een klant overgaat tot de aankoop van je boek, heb je er verder geen omkijken naar, en kun jij je richten op de promotionele activiteiten, de ontwikkeling van vervolg producten en uiteraard je studie.

Ontwikkel je een product in je studierichting, dan is dit tevens de optimale manier om alles over je studie, en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt, te weten te komen. Je weet dan ook zeker of dit de juiste studiekeuze is, of dat je misschien beter een andere studie kunt kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *